Gott Nytt År!Värnamobloggen önskar alla ett gott slut på 2009 och ett gott nytt 2010!


Värnamo Fotoklubb ställer utVärnamo Fotoklubb har just nu en utställning i Blickfånget vid biblioteket. Klubbens hemsida hittar du genom att klicka här. Där kan man läsa om klubbens aktiviteter och se på medlemmarnas bilder.


Årets sista bildgåta 2009!

Signaturen Nille var den som var först med att svara rätt på förra bildgåtan och snart kommer att få ett litet pris på posten.

Nu när det är -17 grader ute, så är bildgåtan inomhus. Jag kunde inte bestämma mig för vilken bild jag skulle välja, så här kommer två stycken, från samma plats.

Var finns dessa glasdekorationer?Så skrev jag i veckan före jul. Efter det har vädret slagit om till snö med slask. Julsångerna är sjungna, julklapparna utdelade och mellandagsrean är igång.

Värnamobloggen ser fram emot nyåret!God Jul!

Med sång från publiken tillsammans med Gislaveds Kammarkör och Gislaveds Storband önskar Värnamobloggen en God Jul!


Konsert i Gislaved

Det låg en doft av kåda och sågspån över konstertsalen i Gislaved. Första föreställningen av "Musik i julbrådskan" med Gislaveds Kammarkör och Gislaveds Storband var vikt för Sydveds skogsägare. Jag hade förmånen att få göra sällskap med massavedsleverantörer i lördags till en konsert som gav julstämning.

Nej, den där skogsdoften fanns inte, utan var förstås ersatt med ädlare aromer.

Från scenen fick vi också njuta av solister och en engagerad dirigent.


Var det inte Advent nyss?

I den bitande kylan och med snö, om inte upp till knäna, så i alla fall över fotknölarna, kan man tänka på första Advent. Hur vi hoppades på att Anders skulle slaska, så att det skulle bli ett braskande till jul!

Det var ruggigt och småkallt, men man kunde värma sig med en strut schweizermandel och lyssna på adventssånger på Bruno Mathssons plats.Det är alltid roligt att köpa schweizermandel av den glada försäljaren i sin vagn.


Brand i Värnamo

Natten till den 19 januari brann det gamla godsmagasinet bakom gamla gummifabriken ned till grunden.
Det har vi kunnat läsa om i Värnamo Nyheter.

Vill ni se hur det såg ut innan branden? Klicka här och se de fina bilderna på byggnaden. Man kan även se hur det ser ut nu efter att det brunnit ner.

Måtte nu pumphuset få stå kvar!
Sushisuccé!Utan tvekan kan jag säga att det kommer att bli succé för det nya matstället Sushi Bar Halleluja i Värnamo. I kväll när personalen har kommit hem, efter en lång dag på Storgatsbacken 4, kan de känna tillfredsställelse med första öppetdagen.

När jag kom dit klockan halv sju i kväll var några rätter slut. 6-7 personer stod hela tiden i kö vid disken. Väntetiden på beställningarna var en timma. Medan jag väntade på mina fem Nigiri och fem Maki hade jag gott om tid att se mig om i lokalen.Fräsch och fin inredning, högt i tak, en rymlig känsla trots att lokalen inte är särskilt stor. Baren har plats för säkert 30 gäster, som får sitta på barstolar som var riktigt bekväma. I fonden finns en tapet med motiv från en bambuskog. På andra väggar finns bilder som för tankarna till Asien och Japan. Lokalen är inte överlastad med dekorationer, utan har en japansk enkelhet.Personalen var glad och trevlig och erbjöd beställare en kopp kaffe under väntetiden.Det viktigaste är dock maten. Jag har ätit en hel del sushi förut. Lagat själv och tillsammans med japaner. Köpt på etablerade restauranger. Med den erfarenheten kan jag säga att man kan ropa flera "Halleluja" när man äter från den här menyn.Bitarna var lagom stora och allt var välsmakande. Priset för mina 10 bitar var 95 kr och är helt acceptabelt. Jag hade tänkt spara några till i morgon, men plötsligt så var det inget kvar på tallriken.

Häger i VärnamoI en bäck intill cykelbanan på min väg till jobbet plaskade och flaxade det och upp hoppade en häger. Jag hann inte få upp kameran innan den flaxade bort och sen lyfte över träden och flög bort över Hornaryd. (Jag hittade bilden på internet.)

Jag trodde att hägrar flyttade söderut på vintern, men tydligen stannar en del kvar i södra Sverige.

Är det någon mer som har sett hägrar i värnamotrakten?

Svar på bildgåtan i vecka 50 2009Det är idag lite svårt att se att veckans bildgåta är just här. Den är för tillfället dold av växtligheten vid scenen i Folkets Park. Vana parkbesökare känner säkert igen utsmyckningen.

Jag hoppas att buskarna blir beskurna till våren, så man ser den unika dekorationen.I nedre delen av bilden ser man att den lilla skulpturen visar undersidan av fundamentet. Jag vet inte om den ligger ner med avsikt, eller om det hör till buset i parken att välta statyn. Så här ser den ut när den är upprest:Signaturen Nille var den som kom först med rätt svar. Skicka din adress till varnamobloggen@gmail.com så kommer ett pris med posten!Jul i ApladalenFör en vecka sedan var det  julmarknad i Apladalen. Alla hus och bodar var öppna och man kunde gå in och värma sig vid brasorna i de öppna spisarna. Stigarna var upplysta av marschaller, men man kunde ändå knappt se vem man mötte i mörkret.Plötsligt dök ett luciatåg upp, på väg till scenen.I ladan vakade Per, Kersti och Länsman över tunnbrödsbaket.


Väder i Värnamo

Det snöar inte ute, men det snöar i alla fall på Värnamobloggen!

En annan nyhet är att nu kan ni se hur vädret blir på er egen gata i stan. I rutan till höger visas värnamovädret!


Årets julbordVärnamobloggen har redan varit ute på lokal och ätit julbord. I år, liksom förra året, blev det besök i PO:s Lada.

God mat, trevlig stämning och bra underhållning. Årets sittningar är fullbokade - det är kanske bäst att boka nästa års julbord redan nu?Som tidigare var det jättegod mat. Inget överdåd med 20 sorters sill, utan precis lagom av alla rätter man kan önska sig på ett julbord.Den mysiga inredningen gör sitt till. Vill man inte skaka loss till musiken i baren, kan man smälta maten i soffan med en kopp kaffe.

Bildgåta i vecka 50 2009Var i Värnamo finns den här lekfulla dekorationen?

Svar på bildgåta i vecka 49Här står "Moder Jord med Adam och Eva", mellan Finnvedsskolan och Yrkesskolan. Nej, så heter det inte idag. Men ni vet vad jag menar.

Tyvärr var det ingen som kände igen skulpturen.

Lycka till när nästa bildgåta kommer!


Grattis Christina!Grattis Christina, som hade rätt på bildgåtan i vecka 48!

Ett pris kommer med posten.


GröndalsskolanJag cyklade runt Gröndalsskolan. Det var en deprimerande tur. Kanske berodde det på vädret, att allt såg så grått och tråkigt ut. Eller så var det arkitekturen med all grå betong, eller avsaknaden av konstverk och utsmyckningar. Eller helt enkelt att det var söndag och inga färgglada skolbarn ute.

Är det lite gladare stämning inomhus?

På väg till jobbet i decemberPlötsligt var det kallt och klart. Termometern visade fem minusgrader och det låg rimfrost över Värnamo.

Bäst av allt var att solen lyste i onsdags, folk talade hela dagen om hur glada de var, på vilket gott humör de blivit när den gråfuktiga yllefilten lyfts av för en stund.


Vaccin och dunkuddeEn vaccinationsenhet har tillfälligtvis utlokaliserats till Galleria Flanaden. Här står personalen redo med sprutan i högsta hugg!

Man kan köpa ett läppstift på H&M, en spikmatta i hälsokostaffären, en dunkudde på Hemtex och så vaccinera sig mot svininfluensan innan man går ut i kvällsmörkret.

Det var väl inte så svårt att gissa vad det gällde, med "Grisen på torget" som ledtråd?


Kö i VärnamoKö i Galleria Flanaden! Varför det? Och folk som gömmer sig bakom vikskärmar.

Här är en ledtråd:
Julskyltning i Värnamo

I söndags upptäckte jag att restaurang Barollo hade slagit igen. Utanför lokalen sålde de ut tallrikar, glas och diverse andra saker från restaurangen. Jag köpte 10 snygga galgar och en korkskruv - 25 kr.

Hinner det att bli något nytt där, innan rivningen börjar?
Efter en runda bland lottförsäljarna på torget blev jag hungrig och hade tur vid korvståndet. Han hade bara tre korvar kvar och jag köpte en, precis lagom hårt stekt, till ett pris av 20 kr.Tur hade jag också vid Lions lottbod och vann en påse geléhjärtan.Visst var det väl snö förr i tiden när man gick på julskyltningen?

Bildgåta i vecka 49Var är den här skulpturen placerad?


RSS 2.0