Värnamobloggen i BerlinJag missade graffitidagen på Jochnickstomten härförleden. Det var synd, men jag tröstade mig med att åka till Berlin i stället och se på gatukonst.
Värnamobadet är öppet!I söndags firade Värnamo Simsällskap beslutet att hålla Värnamobadet öppet i sommar, genom att ha fritt inträde. Dessutom hade de en del aktiviteter som jag tyvärr inte kunde delta i.

Dock kunde jag vara med på vattengymnastiken som började kl 17. Kan det bli bättre: rent och varmt vatten, solsken och en duktig ledare? Det var ett bra program och nästa gång ska jag ta i lite mer. Vi var ett 15-tal deltagare och det var plats för fler.Emma Sahlin Johannesson från VSS var det som ledde övningarna. Hon berättade att det här inte var ett enstaka tillfälle, utan att de kommer att köra vattengympa ett tag framåt med både morgon- och kvällspass.

Jag kommer att vara med på så många som möjligt - perfekt att inleda dagen med innan jobbet och så ta ett pass vå vägen hem.

Än har de inte annonserat om tider, men det kommer. Håll utkik på VSS` hemsida!

Loppis i Värnamo Folkets ParkNyss var det loppis i Folkets Park. Undrar om någon köpte den här klövskärbrädan?Per Albin Hansson-bilden stod kvar när jag gick hem. Den påminner mig om min barndom, när jag hälsade på farbror Algot i Anderstorp och fick klippa ut pappersdockor vid hans skrivbord medan farbrorn på tavlan blickade ner. Det kanske rent av är samma tavla?


Inte heller köpte jag den turkosa delfinradion - fast det var nära.

En ny chans att köpa roliga saker man inte behöver kommer den 19 juni!


Lunch på VandalorumJag valde salladen: sallad med rödbetor, serranoskinka, ost och brödtärningar. Den serverades på ett skålliknande fat som vippade om man inte prickade in mitten. Gott om rödbetor, lagom mycket skinka, lite mer ost hade jag uppskattat, liksom en sås till - kanske en ostvariant eller med pepparrot. Gott var det, och mättande.


Till rätten serverades sallad, bröd och dricka.Matsällskapet valde kålpuddingen, som serverades traditionellt med potatis och lingonsylt. Han var helt nöjd med anrättningen.Dessert med finess, kallades bakverket till kaffet på maten. Det var en större munsbit citronmarängpaj som blev pricken över i:t på denna delikata lunch.

Priset låg högre än på lunchrestaurangerna i stan, men jag tror inte att restaurang Syltan har för avsikt att konkurrera med dem. Jag har lunchat på många museer och priset är ofta lite högre än vad man är van vid. Kålpuddingen kostade 99 kr och salladen 129 kr. En soppa fanns också som alternativ.

Om man dock ska tänka sig att värnamoborna ska åka ut till denna fina miljö på lunchen, så tror jag att ett enhetspris för repektive lunchrätt är modellen. Det kändes inte helt ok att betala så mycket mer för en sallad.


Hantverk i ApladalsstuganI Apladalsstugan visar hantverkare upp sina alster under sommaren. Först ut var gruppen Kreativa Gnosjö och sen följer bl a Slöjdarna i Värnamo, Glada hantverkare och Föreningen Hantverk Rusken runt.
Den som inte går på kafferep kan i stället köpa ett kakfat gjort av just delar av en kaffeservis och lägga upp textila bakverk i stället. De har inte alls samma effekt på midjemåttet som originalen!


Snart rivning i kvarteret KrukmakarenSnart ska hela rasket rivas, enligt artikeln i varnamo.nu. På tomten där det idag finns ett gammalt hus med snickarglädje på förstukvistn och en skylt kvar som visar att här en gång har funnits en cykelreparatör, ska det byggas radhus. GBJ Bygg har ansökt om bygglov för byggnationen, och det ska nog mycket till för att det ska bli avslag. Det är samma byggföretag som nu bygger bostadsrätter i Karlsdal. Som man kan se på hemsidan blir det byggnader i en modern stil.

Passa på att kasta ett öga på den sista ursprungsbyggnationen i Hornaryds by när du far fram på Hornarydsvägen. Det känns lite vemodigt att ännu ett gammalt hus i Värnamo ska rivas, men antagligen är det i så dåligt skick att det inte är värt en upprustning.


RSS 2.0