Vandalorum har öppnat!

Det var många som var skeptiska. Bygga ett konstmuseum på en åker, i Värnamo. Det kan aldrig gå!

Men många trodde på det också, och nu är det klart. Det kändes nästan overkligt i kväll, att efter alla år man har hört talas om Vandalorum, det nu finns ett modernt konstmuseum här i stan. Det var förhandsvisning och mingel för medlemmar och andra inbjudna och många hundra personer trängdes redan på parkeringsplatsen och blev tvungna att parkera utmed vägen.

Inne i hallen med utställningen "Cyklar" stod sorlet högt i tak.Vi gick runt och tittade på utställningarna, pratade med folk, drack vin och minglade omkring."Alla" var där: Sven Lund, Sune Norgren och Nina Jarebrink, som gjort tröjor med museitryck som man kan köpa i shopen.De två övre bilderna kommer från tv-programmet "Sverige", som hade ett inslag förra veckan om Vandalorum. På den undre bilden syns Nina Jarebrink i röd kjol.Sen vilade vi oss lite i cafeterian, drack mera vin och åt chips och hade en väldigt trevlig kväll!

Konstmuseet kommer att ha öppet alla dagar till kl 18 samt till kl 21 på torsdagar. I morgon är det vernissage!

Cykelproblem

Nu är det dags för ett gnällinlägg. Det finns något cykelrelaterat att klaga på året om.

På vintern är det ingen trängsel i cykelställen, det är en fördel. Nu på våren kommer hojarna upp ur källarvalven och ska parkeras.Snälla cykelparkerare: ställ cykeln i stället och inte bredvid. En cykel på stödet mellan två ställ tar upp två platser.

Och hjulet blir inte alls skadat av att stå i parkeringsanordningen.

Funkar detta, så blir det mycket bättre plats i cykelställen! Den som vill använda stödet kan väl placera fordonet någon annanstans?

Min gata i stan och Värnamo Nyheter

Det finns bloggar och det finns bloggar. Man är 17 år och skriver om sitt vilda festande och sina kläder. 34-åringar skriver om muffinsbak och inredning. Andra berättar om promenader i naturen, gymnastik, politik och ännu mer heminredning. Och ännu mer kläder. Väldigt mycket om kläder.

Jag skriver om Värnamo.

Om jag ska vara rättvis, så kommer det ett och annat om kläder och promenader också. Fast ur ett värnamoperspektiv.

Den här bloggen har gett mig förmånen att få skriva en krönika i Värnamo Nyheter.Klicka på bilden, så blir den större! Kanske inte läsbar, men leta fram lördagstidningen, så finns den där.
RSS 2.0