Bildgåta vecka 40Förra bildgåtan lyckades ingen lösa. Rätt svar är "Snipen-huset" längst upp på Storgatsbacken.

Den här veckan frångår jag alla principer och visar en bild som är tagen inomhus. Det bör vara lätt att gissa var dessa keruber finns!


Pumphuset är rivetNu är det rivet, pumphuset vid Apladalen. Här ska byggas förskola, men jag trodde felaktigt att den här byggnaden skulle stå kvar och byggas om. Det blir i stället ett nybygge på samma plats.


Hornbrinks kommer att återuppstå

Det är klart att jag inte kan lämna Hornbrinks så lättvindigt. Interiören är unik i sitt slag och kommer att få flytta med till nya lokaler. Men så här såg det ut i den nyss stängda butiken.

Klicka på bilderna och njut av äkta femtiotalsinredning och kläder för herrar!


Antik- och samlarmässa i VärnamoDet var antik- och samlarmässa i Sporthallen i söndags. Jag köpte en träkatt på hjul.Det var mycket folk och kö redan vid öppningen kl 10.Som det brukar på den här mässan i september, så låg tonvikten på vykort och mynt. Frimärken också, förstås.Frimärken och vykort är inte mitt intresse, däremot en Bildjournalen från 1969!

Sommaren är kvarSå här fint var det vid Hindsen en dag i slutet av augusti. Solen sken, vattnet glittrade och vi satt ute och åt lunch. Man sa till varandra att nu är det nog sista dagarna med fint väder innan hösten kommer.

Men det bara fortsätter, värmen och dagarna när man fortfarande kan gå utan strumpor och cykla utan vantar.Så här fint var det i Apladalen i söndags, den 20 september!

Utställning på Galleri Hörle SlottI dag har jag hjälpt till när konstnären Thomas Müller har hängt upp sina tavlor inför utställningen på Galler Hörle Slott.

Ett härligt utflyktsmål en solig septemberdag!


Mera gummifabrikDet var extra roligt med Konstnärsmässan förra helgen, därför att man fick tillfälle att se Gummifabrikens lokaler. Snart börjar en ombyggnation och vad jag har sett av planerna kommer mycket av den råa industrimiljön att bevaras.Någon sa, att det ibland var svårt att veta vad som var konst och vad som var fabrik. Jag tycker om att titta på gamla bedagade byggnader, som minnesgoda bloggläsare vet, så om det inte är konst så är det i alla fall historia.Var mannen som satt och sov i ett hörn en kvarvarande gummiarbetare eller en utställare?Bildgåta vecka 38Vilket hus i Värnamo har den här utsmyckningen?

Som alltid finns bildgåtan på en central plats eller ett ställe man kan passera med bil.

Hornbrinks herrekiperingHornbrinks specialaffär i herr- och gosskläder innehades av nuvarande ägarens far på 1950-talet. Det var herr Hornbrink den äldre som då skaffade den inredning som funnits i butiken i alla år. Till värnamobornas glädje ska den följa med till den nya butiken.

Hade flytten från det gamla och slitna huset till det som kommer att bli nytt och fräscht skett för kanske 10 år sedan, är det inte säkert att inredningen fått följa med. Men nu i dessa tider när 50-talsinredning står högt i kurs är det glädjande att höra att den kommer att återuppstå i de nya lokalerna.I lördags var det sista dagen i den gamla lokalen. Det var utförsäljning med rejäl rabatt och till butiken strömmade fyndletare ända in i de sista minuterna.

Fler bilder från Hornbrinks kommer så småningom!V.art09 i VärnamoI helgen gick den stora konstnärsmässan V.art09 av stapeln på Gummifabriken i Värnamo.

Ett 40-tal konstnärer/grupper medverkade. Några med anknytning till trakten som t ex Rolf Petersson från Bredaryd och Tina Eskilsson som är född i Smålandsstenar.Tina bor idag i Stockholm och ställer ut sin konst på gallerier, konsthallar och museer både i Sverige och utomlands. En av hennes isbjörnar skulle gärna få bo hemma hos mig!

Nedan följer en bildserie från olika konstnärer som ställde ut:Klicka på bilderna för att förstora dem!
Konstnärsmässa i VärnamoGå dit, vetja!

Ett tillfälle att få se gummifabriken invändigt innan ombyggnaden börjar och framför allt ett tillfälle att se en konstutställning med ett stort antal väldigt bra konstnärer.


Bildgåta vecka 37

Vad har hänt? Ingen bildgåta den här veckan? Har jag slöat till? Den här bilden får gälla för nästa vecka också...Var finns den här kraftiga - inte elefantfoten utan - kolonnen?

Rivning i HornarydNu är den jämnad med marken - den sista gården i Hornaryd. Inte ett spår finns kvar av de forna byggnaderna i Lillegård.

Fastigheten är i kommunens ägo och nu ska det bli industrimark.

Den har legat inklämd mellan industribyggnader och påmint om en svunnen tid när kor betade i området och Hornaryd var en by ett stycke utanför Värnamo.

RSS 2.0