Nu blommar torget!

En dag kom det en blomlådeförsäljare till stan. "Får det lov att vara några präktiga urnor av den högre sorten?" sporde han. "Vi har i dagarna fått hem en modern sak i en fyraårings höjd över marken med gott om plats för växter och i både svart och grått." "Vi tar ett dussin", sa kommuntjänstemannen glatt och började genast planera för planteringen. "Det blev lite dyrt, men om jag planterar exakt likadant som i fjol, så kanske ingen märker något", tänkte han.

Sålunda begav sig försäljaren över gatan till kyrkan, stärkt av den goda försäljningen på kommunen. Men ack, där var det mera sparsamt. "Vi nöjer oss med den smalare modellen, det får inte vara för vräkigt vid kyrkporten!" ansåg kyrkans folk. "Sätt en hög växt i mitten och låga runt om", tipsade försäljaren. "Det gör alla nu för tiden!""Nästa år ska jag besöka konditorierna", beslöt försäljaren efter en lyckad dag i marknadsstaden Värnamo.


Apladalen

I denna kategori ska jag bland annat visa årstidsväxlingarna i Apladalen. Jag börjar med en bild från april 2006. Visst var det nyss vi var i april?


Hur går den där låten nu?

... och här är låten av Björn J:son Lindh med Janne Schaffer på gitarr:Brusa högre lilla å!

Brusa högre lilla å

Den lilla ån är förstås Lagan, som i Värnamo är en liten å, men i slutet kallas flod - en av Hallands floder och rinner ut i Laholm.

Den brusar ganska lågt nu, vattenståndet är lågt och rent av obefintligt på vissa ställen där bottnen sticker upp.Nu ser man att det inte är alls så som jag trodde, en å med naturliga kanter där man har byggt hus i närheten. Nej, någon gång har man byggt förstärkningar, lagt stora stenar i rader, gjutit betong. När gjorde man det? Kunde man planera arbetet till en torrperiod som nu, eller ledde man bort vattnet under tiden?Det är riktigt snyggt att se och svårt att tänka sig att översvämningssommaren 2004 gick vattnet ända upp till gångvägen.
Skärpning

Tre månader sedan förra inlägget. Nu måste det till en skärpning - det här ska ju bli Värnamobloggen!

I dag har jag fotograferat en del ute på stan, så nu finns det hopp!

RSS 2.0