Blomning

 
Fina blommande träd kan man nu se på Flanaden.
 
 
Vid sjukhusets cafeteria blommar magnolian:
 
 
 
 

Tur tre gånger

Jag hade sån tur! I november förra året bokade jag biljett till en konsert i Berlin. Max Raabe, som kanske är okänd för många men som är en tysk världsartist skulle på turné med Palastorchester och ge föreställningar i bl a Berlin. Eftersom jag alltid vill till Berlin och ville se artisten live, så bokade jag - med lite förhöjd puls - biljett. Föreställningen skulle ske i Admiralspalast på Friedrichstrasse i centrala stan. En ganska dyr biljett, långt fram på balkong. Once in a lifetime, liksom. Vem vill sitta långt bort bakom en pelare då?
 
  
Vintern gick, och det var så skönt att ha detta att se fram emot. Under tiden utreddes några av mina krämpor av sjukvården och det fattades beslut om operation. Kallelsen dröjde, men jag ringde inte och skyndade på, för jag ville inte riskera att det skulle krocka med Berlinresan.
 
I slutet av februari fick jag kallelsen till operation som skulle ske 5 mars. Vilken tur! Resan var nämligen bokad 28/2 - 2/3, med konserten 1 mars. Jag skulle vara frisk och rörlig i Berlin.
 
När jag åkte hade man börjat tala om en ny influensa som spred sig. Men inga restriktioner hade börjat införas och resor och folksamlingar var tillåtet. Precis som vanligt.
 
Att sitta på mitt vanliga hotell, i "mitt" rum, med fönstret öppet mot berlinluften och koltrastens sång på taket, det var ljuvligt. Byta om till finklänningen och kolla spårvagnstiderna och så hitta platsen i lokalen, byta några ord med bänkgrannen och se ridån gå upp. Jag var där!
 
 
Sen blev det mera tur, för det var inte heller några restriktioner i sjukvården, utan jag blev opererad som planerat, hemskickad till vila och konvalescens. Ingen större skillnad mot mitt vanliga pensionärsliv.
 
Innan allt detta hade jag planerat för en konstutställning. Lagt ner mycket tid och arbete för att det skulle bli bra, varit ute i god tid med förberedelserna. Så ändrades alla förutsättningar, och hur skulle vi nu göra? Efter mycket funderingar och överläggningar med konstnären och styrelsen beslutade vi att genomföra utställningen, med några reservationer. Det blev så bra! Enhel del besökare och bra försäljning, alla var nöjda.
 
Sen gick ridån ner och allt ställdes in, inga roligheter längre, inga resor att planera, inget folk att träffa.
 

RSS 2.0