VilopausEn bild på stolar från Källemo är aldrig fel. I förgrunden ses betongstolen av Jonas Bohlin.Pernilla av Bruno Mathsson.

Bildgåta i tegelDet här dekorativa dörröverstycket finns... var?

Har ni tänkt på att jag brukar se till - ibland omedvetet - att det finns en liten ledtråd i bilderna. Titta noga!

Livskraft på Hagagatan
Genom asfalt och betong... och ut i ljuset!

Min väg till jobbet i VärnamoDet finns de som åker buss, tunnelbana, spårvagn, sitter i bilköer - och så finns det jag, som går till jobbet i den här omgivningen.Fast jag blir blöt om fötterna när det ösregnar, så är det ändå fint.

Vid busstationen i VärnamoSenaste bildgåtan var inte så lätt - grattis till dig som svarade rätt!
Bomb i Värnamo?Värnamo Nyheter var där, Finnveden Nu var där, TV4 var där och så Värnamobloggen på väg hem från jobbet. Mer än ett kvarter på Doktorsområdet var avspärrat av polisen; brandkår och ambulans fanns på plats och en stor skara nyfikna. Inte minst jag, som i likhet med de andra tyckte det var obehagligt samtidigt som det var spännande. I skrivande stund vet jag inte hur det gick - om det var en soppåse på en trapp eller verkligen en bomb. Tack och lov tar polisen sådant här på allvar, så en bombrobot var på plats för att söka sig till den aktuella platsen. Utanför en villa på Klockarevägen fanns detta mystiska. Det blir att kolla på de regionala nyheterna på tv i kväll.

Regnet hängde i luften och jag ville inte stanna kvar för att vänta på upplösningen. Nedan ser man bombroboten på väg på sitt uppdrag.


Nu kan man läsa hos Finnveden Nu att det inte var en skarpladdad bomb utan något annat. Vad har inte polisen avslöjat.

Äntligen en bildgåta!

Jag ser att det tillkommer en och annan ny läsare och säger välkommen hit! Hur fungerar en blogg? Alla är inte bekanta med fenomenet.

Det är inte som en hemsida, som man tittar på och tänker att "Jaha, det var ju en trevlig hemsida. Den kanske jag tittar på fler gånger." Och så blir den bortglömd bland bokmärkena i ett halvår.

En blogg är en web log, dvs skrivs i dagboksform och uppdateras ofta, gärna dagligen och ibland flera gånger om dagen. Så lägg adressen bland favoriterna, kom hit varje dag - eller minst en gång i veckan - så hittar du nya inlägg hela tiden.

Vill du läsa äldre inlägg, så startade jag bloggen i mars 2008, och allt finns under "Arkiv" till höger.

Det här är kanske onödig information. Jag vet att många bloggläsare själva är bloggare. Men andra läsare har kanske inte den vanan att gå sin "bloggrunda" dagligen för att läsa.

Får jag kommentarer så blir jag jätteglad! Det är kul att ha en kommunikation med sina läsare.

Då går vi vidare med veckans bildgåta:Var står den här damen med sin börda?

Rabatt på FlanadenKlädbutiken b.young har sett till att inte bara matcha kläderna i skyltfönstret utan även rabatten på Flanaden. Den är min favoritrabatt i Värnamo - först kommer tulpanerna med sitt överdåd och nu det lavendelblå som står fint till den grå kullerstenen.
Liljan är torrInte idag heller. Ingen härligt porlande och glatt vattensprutande fontän. Liljan är torrlagd fortfarande, sånär som på regnvattnet som samlats omkring.


Vila i fridKonstruktören hade ett gott syfte när han skapade den numera mytomspunna sittmöbeln vid Osuddenrundan. Visst kan man slå sig ner i gräset och se ut över Lagans strävan att nå Vidöstern, lyssna till plasket från kanotpaddlande turister och bli skönt knottbiten. Men för oss mer oviga vore en bänk/soffa lämpligare att pusta ut på.Kanske hade han den välkända stolen från Grythyttan i tankarna, den med gung i sitsen? Dock har tillverkaren av de klassiska trädgårdsmöblerna insett att två gungande i samma soffa frestar på vilken konstruktion som helst, och tillverkar därmed en stadig modell. Kanske gick en prototyp samma väg som Osasoffan?Jag tackar David Rydin för förtroendet att få publicera bildbeviset, där polaren Pär begrundar soffans bistra öde.

Soffmarodörer i Värnamo träder framI dagens Värnamo Nyheter kan vi läsa på insändarsidan hur det gick till när en hemsnickrad träsoffa demolerades. Den har uppenbarligen haft en plats utmed den populära Osuddenrundan och säkert glatt en och annan andfådd vandrare.Blamaget har tydligen gnagt i samvetet hos de båda gunstig junkrarna Pär och David, varför den senare gör sig till talesman för dem båda och beskriver händelseförloppet. Ett gott initiativ, vill jag påstå; skämmas den som skämmas bör! Ingen skugga må falla på mopedburen ungdom, hurtiga joggare eller cyklande tanter. Inte heller på grillsugna pojkar och flickor på väg till badplatsen nu i skolavslutningstider. Heder åt medborgare som står för att konditionen kan kräva en halvtidspaus och därmed en sittplats, trots att det kan orsaka besvär.Som Värnamobloggen alltid är på alerten, tänkte jag förära läsarna ett bildbevis, kanske rentav göra processen kort med soffan och själv slå mig ned på resterna. Men det fanns ingen soffa! Är den på reparation och väntas tillbaka? Jag cyklade hela rundan utan att hitta minsta spår efter möbeln.

Obs! Soffan på bilden är inte den som nämns i inlägget!


Fontäner i VärnamoJag väntar fortfarande på att Liljan ska spruta vatten och visa att hon är en fontän och inte bara en samling plåtbitar.

Under tiden är jag ute på jakt efter fler fontäner. Varför finns det ingen på Kyrktorget?

Värnamobloggen i Bredaryd

Värnamobloggen har varit i Bredaryd hela söndagen.Värnamo har Apladalen och Bredaryd har Hembygdsparken. Det är fint där också. Man kan köpa en glass på ICA och ta med sig och sitta en stund i solen.Man kan sitta vid Storgatan och äta kebabtallrik, om man är hungrig innan Bambu och Värdshuset öppnar för söndagslunch.

Sen kan man titta på de snygga gardinerna i matsalen på Bredäng.


RSS 2.0