Lunch på Mejjan

I Värnamo vimlar det av lunchrestauranger. Man kan välja på allt mellan mikrougnsvärmd mat i second hand-miljö till högklassisk husmanskost på vita dukar.

Det senaste tillskottet i restaurangfloran är Mejjan. I gamla mejeriet, där som det varit nöjesställe i flera omgångar, finns nu ett prydligt luncmatställe.Hur det är med kvällsnöjet och utskänkningstillståndet vet jag inget om. Men lunchrestaurangen har efter ett par besök blivit en favorit.Inredningen - som till stor del känns igen från tidigare Mejeriet - är fräsch och man kan välja mellan att sitta nära buffébordet eller mera avskilt.

Varje dag serveras en soppa som förrätt, tillsammans med en salladsbuffé. Varmrätten får man serverad vid bordet och härom dagen fanns det fläskytterfilé och lax som alternativ tillsammans med en pastarätt. Dessutom finns alltid bakad potatis med räkröra att välja på.Soppan var en sparris- och majssoppa, krämig och god. Till varmrätt valde jag fläskytterfilén, som serverades med sås och stekt potatis.Såsen var tack och lov inte den tjocka gräddsås, som serveras på många lunchställen, utan en lätt och ändå fyllig skysås. Köttet var mört och välkryddat. Enligt bordssällskapet höll även fisken hög klass.Till maten serverades äppeljuice i kanna och stilla vatten i en snygg flaska, vilket stod på alla bord.

Priset för denna utmärkta lunch var 79 kr. För det fick man även trevlig servering.


Färgglatt på Galleri Hörle SlottTvå konstnärer, båda medlemmar i föreningen Galleri Hörle Slott, ställer ut samtidigt i Hörle. Jörgen Kvick, som har målat de fina motiven ovan, är från Lanna och känd för sin konst sedan många år.Den andra konstnären heter Caroline Örnstedt och bor i Reftele. Hon är i början av sin konstkarriär och målar med starka färger och uttryck.

Missa inte denna utställning - det är öppet på lördag och söndag och vad passar bättre som utflykt i helgen än ett besök i en herrgård från 1700-talet?

Vår i bäcken

Hur går det med vårbäcken? Jo, se bara hur våren avancerar!Så här såg den ut för tre veckor sedan:Snart har vi glömt eländet med is på trottoarerna och snöskottningen från taken.

Om två veckor är vi inne i april, sen blir det maj och rätt som det är sitter vi där och äter jordgubbar och sill och sjunger "Små grodorna"!

Kvarteret Håven i VärnamoDet växer så det knakar i korsningen Jönköpingsvägen/Pilgatan där HSB bygger lägenheter. Det blir en länga med fem våningar och ett höghus, som gör att SAM-huset känns litet. Eller vad kallas huset numera - det som hade konditori Regnbågen på taket?Här skymtar det i bakgrunden och jag funderar på hur det är där uppe på gamla Regnbågen. Där kanske också skulle kunna byggas takvåningar?Högst upp på höghuset i kvarteret Håven bör det bli en fantastisk utsikt. Jag hoppas att det blir husvisning när det är färdigbyggt!


Värnamobloggen letar vårteckenDet räckte med att gå till IK-Form för att känna att våren är på väg. Vem blir inte glad av dessa sopkvastar - nästan så man blir städsugen! Ut med vintern och in med våren!I butiken flödade det av färger; gult, ljusgrönt, rosa lila. Jag hade siktet på klädbutikernas fönster, men där såg jag bara grått och åter grått.Vitsippor och påskdekorationer - och utanför är det fortfarande isbeläggning på gångbanorna, varning för snöras från taken och vantarna på.

Vad har du hittat för vårtecken?

Gasin, magasin i Värnamo

Plötsligt dök det upp ett magasin på disken i affärerna i Värnamo. Gratis, bara att ta med sig och läsa hemma. Gasin, heter tidningen och framställs på Jönköpingsvägen i Värnamo.Gasin presenterar sig som "ett nytt trendmagasin för den medvetna" och "en komplett guide till gnosjöregionens uteliv". Några av de fasta avdelningarna i tidningen är Kultur, Spel, Motor, Hemma hos och Vimmelbilder.I det senaste numret finns vimmelbilder från Harrys samt spadtagningsdagen på Vandalorum. motoravdelningen visar fina bilar och på resesidorna kan man få tips om vad man kan göra på semester i Brasilien. Tonvikten ligger dock på mode. Klädbutiker i Värnamo, Gislaved och Ljungby har bidragit med plagg till modeller som är vanliga människor från trakten.

Om man inte hakar upp sig på lite stavfel så är det en trevlig och informativ tidning. Målgruppen gissar jag är köpstarka och design- och modemedvetna 25 - 45-åringar.


Lördag utanför Värnamo

Det blir inte alltid som man tänkt sig. I stället för att delta i Designers Saturday åkte jag till Falkenberg och lyssnade på bluesbandet Armadillo.Reportage från lördagens begivenheter i Värnamo hoppas jag att få läsa i Värnamo Nyheter i morgon.

Designers Saturday i Värnamo på lördag

Det känns som i går, men det är ett helt år sedan det var förra Designers Saturday. Värnamobloggen är med som åskådare och besökare i år igen, för tredje året i rad.

Första gången blev det bl a bilder från Yngve Ekström-utställningen på Konstarkivet.

Förra året blev det tre inlägg; Källemo, Bruno Mathsson och Hotell Scandic (tidigare Designhotellet).

I år har jag tänkt besöka Blond Belysning. Där har jag inte varit förut och det blir ett bra tillfälle att titta på snygga lampor!


Våren är på vägPå väg till jobbet har jag sällskap av en bäck ett stycke. Så här års är den stillsam, tack vare att den är delvis täckt av tjock is. Den här bilden är från i fredags, och ger en föraning om den snösmältning som är i antågande.

Om ett par veckor får vi se hur långt våren har kommit vid bäcken!

Bokrea och slask

Det är tunnsått med bildgåtor. Det kan bero på att det är svårt att hitta något lämpligt när man måste se ner i backen så man inte halkar i slaskpölarna.I stället för att hasa runt i snömodden kan man gå på bokrea.Arvids, Åhléns och Ulfs har alla mycket att välja på. Bästa fynden gör man på Ulfs. Där finns inte bara det senaste och bästsäljande författare, utan äldre titlar ur deras ordinarie sortiment.Jag fyndade ett par jättefina fotoböcker med bilder att bli nostalgisk över.Fika i Värnamo

Har man namnsdag, så får man köpa en semla att ta med hem till eftermiddagskaffet. Jag tänkte mig en från Café Snipen och avstod från gårdagens från Östras på Hemköp, gick förbi Pelikanen och upp till Storgatsbacken för att konstatera att Snipen inte har öppet alls på söndagar. Café 18 hade också stängt, så det var bara att gå ner till Pelikanen igen. Har man namnsdag så har man.

Där hade jag tur och hann in och handla innan de stängde kl 17. Det är inte lätt att fika en söndagseftermiddag i Värnamo.

RSS 2.0