Den försvunna älgkebabenSå är Värnamodagarna över för den här gången. Måste erkänna att jag inte deltagit sådär jättemycket, men så är inte heller jag målgruppen. Vad gäller mål så var vi väl alla välkomna till matvagnarna. Det är många fler än jag som ser fram emot särskilt älgkebaben. Jag minns första året - vilken matupplevelse! Ett kebabbröd rikligt fyllt med kött, sallad och dressing. Det var något med kryddningen som gjorde att det blev älgkebab både till lunch och kvällsmat.

Året därefter stod vi i älgkön igen och åt lyckligt, utom på lördagskvällen. Gissa besvikelsen när matvagnen bara var borta när man kom där, hungrig och sugen på denna delikatess! Älgköttet hade tagit slut, fick man veta av folk omkring. Och utan kött ingen kebab, det säger sig självt.

Så blev det årets festival, älgkebabvagnen på plats och röken från wokpannan förde fram ljuvliga dofter. Utom på lördagskvällen. Vagnen borta. I stället låg det ett plastskynke på marken med texten att "älgköttet har tagit slut". Lite dålig planering, tänkte jag. Drog de inte lärdom av förra året? De reser väl runt och kränger sin mat året om?

Jo, det är just vad de gör. Tanken jag fick att de hade dragit vidare till en annan festival visade sig vara sann.

Just nu står de inte och stampar och är förtvivlade över att köttet är slut och de missade lördagens försäljning i Värnamo. Nej, de befinner sig här, på Skånska Jakt- och Fiskemässan i Bosjökloster. Inte alls konstigt att Balders Inn Wookad Älg vill vara med där. Säkert bra försäljning och deras profil passar utmärkt in på den här mässan. Jag unnar dem all försäljning.

Men påstå inte att köttet tog slut i Värnamo. Säg i stället att försäljning sker till och med fredag, så vet man det.

För att ytterligare sura lite över älgkebaben, så var det betydligt mindre med kött i brödet i år. Riktigt snålt. Samma sak i Bosjökloster har jag fått höra.Var är nycklarna?Hallå alla badare i Värnamobadet! Såhär ser nyckeln ut till skåpen i damernas omklädningsrum. Lämna tillbaka dem! Jag vet inte hur det är på herrsidan, men i damernas omklädningsrum är det omöjligt att få ett högt skåp för alla nycklar är borta.

Flera gånger har jag bett om att få ett högt skåp. Jag vill kunna hänga in mina kläder snyggt och har ofta någon väska och grejer som också ska få plats. Då är de halvhöga skåpen inte så bekväma. Men hela den här sommaren har jag fått veta att högskåpen "var slut". Tills en badvakt på slutet talade om att det saknas nycklar. Folk glömmer helt enkelt att lämna in dem. 16 högskåpsnycklar är bara borta.

Lämna tillbaka dem, så de slipper bli tvungna att byta ut låsen nästa år.

Att vänta på tåget i BredarydVarje gång jag tar tåget från Bredaryd tänker jag på de kalla höst- och vinterkvällar jag satt i mörker i det gamla godsmagasinet. Man gick in genom dörren till vänster om de tre igensatta fönstren. Där inne hade lyset för längesedan slutat fungera, men jag brukade lysa mig fram till den brandmärkta bänken med hjälp av mobiltelefonen. Det var länge vad som fanns att ta skydd i medan man väntade på buss och tåg.Nu är området upprustat och man kan sitta på andra sidan spåret i en vanlig väntkur. Trots brännmärkena, klottret och skräpet så var det ändå varmare i godsmagasinet.

Blues i kyrkanEn mer ovanlig loge hade bandet Armadillo Blues när de spelade i söndags. Framträdandet skedde i Bredaryds kyrka och var avslutning på Bredaryds marknad. De tre bandmedlemmarna spelar oftare i små mörka lokaler än i kyrkorum, men de var lika bra för det.Tack för den upplevelsen!

På längden eller bredden?Den här veckan kommer även Värnamos befolkning att växa. Värnamodagarna är här och vi kommer att äta en massa mat direkt från de mobila gatuköken.

Jag har redan provsmakat älgkebaben och i morgon blir det kanske indiskt. Eller langos. Eller en älgkebab till.I kväll har det alltså dragit igång. Modevisning, kräftor, musik, öl i plastglas, munkar - en sista chans att vara ute med trekvartssommarbyxorna innan det blir höst och dags att leta fram vantarna.

RSS 2.0