Friveckolördag

Jag missade hela Friveckolördag. Den skymtade förbi i ögonvrån på min väg till järnvägsstationen och Malmö.Jag hade viktigare saker för mig. Träffa barnbarnet och hans föräldrar, promenera utmed havet som låg spegelblankt. Känna att det inte är vinter riktigt än.


Bildgåta i stenI somras cyklade jag förbi den här milstenen, som får bli veckans bildgåta.

Var står den placerad?

Jubileumskonsert i Värnamo

Man sitter i Arken i Värnamo, i stora salen som är full med åhörare. Jag vet inte hur många som ryms i lokalen, men den är fylld till sista plats. Programmet börjar med Värnamo Storband och förväntningarna dallrar i luften.Föräldrar till nuvarande och tidigare elever, elever som gick i musikskolan på 1970-talet, lärare, anhöriga och allmänt musikintresserade värnamobor har samlats på lördagkvällen för att tillsammans fira 40 år med musik. Ja, inte bara musik, dans är en stor del av Kulturskolan, vilket vi blev varse under kvällen. Vi fick se både solodans och grupper.

Efter inledningen av konferenciererna sattes nivån av Evelina Nilsson med band.

Och sen kom Andreas Westberg och sjöng Bellman:Värnamo Symfoniorkester leddes av Greger Bogren, den förste musikläraren i den nu 40-åriga musikskolan.

Se, det var en riktig festkväll, det!

Jazz på Gästis

Det är väl inte längre någon som säger att det inte finns något att göra i Värnamo? Den här helgen har det varit musik och fotboll - något för flera smakriktningar.

Jag valde musik både fredag och lördag och började med Peter Knudsen Trio på Gästgevaregården.Man fick inte bara jazzmusik, utan även mat och dryck. Arrangemanget stod föreningens Musikens Vänner för, och jag hoppas att de fortsätter med musikkvällar av det här slaget!I nästa inlägg får vi tjuvlyssna lite till hur det lät när Kulturskolan och Värnamo Musiksällskap firade 40 år!

Vart tog de vägen?

Någon som minns de här byggnaderna? Visst går det fort, med rivning, bortschaktning av rivningsbråte, och rätt som det är står det ett nybyggt hus på platsen.

På gamla Hornbrinkstomten jobbas det för fullt liksom där som Karlsdals handelsträdgård nyss fanns.

Pumphuset vid Apladalen fick ge vika för en byggnad som snart är klar och vid Jönköpingsvägen känns det som om det aldrig har varit annat än de nya hus som finns där idag.Utställning på Galleri Hörle Slott!

Hösten har börjat bita i örsnibbarna på morgonens cykelturer och höstlöven blänker i regnet. Då drar Värnamobloggen till Hörle och ser på konst.

Redan nu kan man få en försmak av utställningen på Galleri Hörle Slott som öppnar med vernissage på lördag. Klicka här och läs hos Värnamo.nu. Sen kan man hålla utkik efter en artikel i Värnamo Nyheter till förmiddagskaffet på lördag.

Konstnärerna heter Inga Tomenius-Wihlborg och Inga M Larsson, och man kan läsa mer om utställningen här efter helgen.
I Prag i stället för Värnamo

 

Medan hösten tog några steg närmare vintern, åkte Värnamobloggen till Prag för att kanske få lite sensommarvärme och sol. Men se, där var det regn och lika mycket höst som här. Det gjorde inte så mycket, för främsta anledningen var att gå runt i den vackra staden och titta på byggnader, känna på folklivet och kulturen, provsmaka tjeckisk mat och dryck mm.

 

Åh, så vackert det var! Karlsbron, kyrkorna, utsmyckningarna, ja verkligen värt ett besök!


RSS 2.0