Gissa bilden!Nej, det vore väl för enkelt. Vattnet porlar under Åbron, Stigs har fått vin- och ölrättigheter, solen skiner (ibland i alla fall).Efter den gångna vintern har jag svårt att förstå att det verkligen är högvår och knappt en månad till midsommar. Stanna upp precis här ett tag nu, tiden!

Det är alldeles för mycket oskottade cykelbanor och minusgrader i livet. Mer uteserveringar åt folket!

Ny inredning på Stigs konditoriByta stolar är den senaste trenden i Värnamo. Inte bara Lilla Krogen har kastat ut nedsuttna möbler utan nu åker stolarna med rottingsits ut från Stigs Pelikanen.

I stället för inredning som andades 1980-tal är det numera ljust och modernt.Blonda träslag, lounge-soffor utomhus och ny meny. I sommar kan vi sitta med ett glas vin och se ut över Lagan, eftersom Stigs får sälja drycker med alkohol.

Någon som minns gamla Stigs - där man satt på håltimmarna från realskolan och fikade med kaffe och sockerbulle?Lilla Krogen byter omEtt säkert vårtecken är när Lilla Krogen monterar upp sin uteservering. Men det här ser inte ut som det brukar - och redan den 18 april, det är något som inte stämmer!

Restaurangen hade stängt ett tag för renovering och här är det de nya stolarna som befrias från sitt skyddsomslag.

Inte bara stolarna är nya; krogen har nytt namn också och heter numera Rose Garden Supreme. Hur ska man kunna lära sig det?Nu när vi är i maj är uteserveringen på plats och förhoppningsvis får vi slita på stolarna där ute tills det blir höst igen.

Valborgsmässoafton i Värnamo 2011När vårsångerna var sjungna kom regnet. Tack och lov hade Stigs öppet (ända till kl 23!). När vi vågade oss ut igen hade Annie Johansson börjat vårtalet och brasan brann på flotten i Lagan.

Köpte en grillad korv, cyklade hem med vantarna på i kylan. Den traditionella kylan som hör till en Valborgsmässoafton, antingen man huttrar på första utedansen för säsongen eller står vid en brasa och blir varm bara på framsidan.

Själv sjöng jag vårsångerna bara i andanom, Bredarydskören klarade sig säkert galant utan mig, för jag var på konstresa i Skåne. Det är också en vårtradition!RSS 2.0