Nybygge i VärnamoPå Vråen, nära Mariakyrkan, bygger Finnvedsbostäder nya bostäder.Tänkte bara tala om det, om ni inte visste.

Hurra, en bildgåta!

Var finns den här digitala tidsvisaren, som dessutom visar rätt tid?


Var är vattnet?

För många år sedan bodde jag på Vråen och handlade i Rörstorpshallen. På vägen dit kunde man se på vattnet som rann på fontänen på torget. Det var fint och en ovanlig fontän. I dag är det bara ett klot, utan vattnet. Varför stängdes det av? Varför är fundamentet så fult?


Var finns tuppen?

Arbetstakten skruvas ner. Tankeverksamheten sträcker sig till frågan om pannkakor eller pasta med sås till middag. Då är det passande med en lätt bildfråga.Har ni sett den här tuppen förut?

Regn i Värnamo

Klaga inte över att det regnar. Minns att det har varit värre, t ex 13 juli 2004:


Värnamobloggen var utanför länsgränsen

Har man inget annat för sig en söndag kan man åka Bolmsörundan.Jag åkte till färjeläget i Sunnaryd och tog färjan över till Bolmsö.
På Bolmsö kan man titta på stenar som jättar har kastat omkring. Det påstår i alla fall informationstavlorna att de har gjort. Det har en anknytning till Sagobygden kring Ljungby. Märchenland, som det heter på tyska. Informationsbroschyrer fanns bara på det språket, men det gick bra att förstå ändå.Proffs i parkenVärnamobloggen har ont i halsen idag. Det var jag som satt i mitten, ganska långt fram och sjöng högst. Ibland tror jag att jag till och med överröstade Sten Nilsson. I alla fall hängde jag med i "Jag vill vara din, Margareta".

Det började med att jag var ute på en cykeltur och svängde in i Folkets Park. Skulle kolla om fontänen var på. Det var den. Det hördes musik från scenen och vilka fick jag se där och ställa in ljudet, om inte Sten & Stanley - dvs Sten och Ebbe Nilsson, Ebbes son Alexander och Ebbes synth med både trumpeter och kör.Jag bestämde mig för att stanna kvar, för det skulle bli allsång med Sven Slättengren och så dessa gamla erfarna dansbandsmusiker som komplement. De är på turné sponsrade av en veckotidning.

Efter en timma var lokalen nästan fullsatt och när evenemanget började var det som när Lill-Babs sjöng i parken på 1960-talet; folk stod i gångarna och alla sjöng med.

Efteråt kunde man köpa deras cd-skiva med allsånger och få autografer.Sten Nilsson berättade att de spelat här i Folkets Park förut. Jag var där.


Bildgåta!Jag blir överlycklig när jag hittar ett sådant här motiv till veckans bildgåta! Var står den här pjäsen och pekar mot skyn?

Viadukten får ansiktslyftningÄr det ett verk av konstnären Christo - känd för inslagningen av bron Pont Neuf i Paris, bland annat?Nej, det är reparationsarbeten på viadukten i Värnamo.


Mat en söndag i Värnamo

Står man på Storgatsbacken en söndagkväll och tänker sig en fika, något att dricka eller en bit mat kan man slås av tanken att någon epidemi brutit ut i Värnamo och alla matställen har fått stänga.Café 18 är igenbommat.Harrys är stängt.Inte en rörelse på Bord & Bar.Inte en fika på Flanaden heller.Men Lilla Krogen finns ju, tack och lov!

Regn i Värnamo

Nu när det regnar, så kan vi ju passa på att sitta inne och öva på gitarren!


Silkesvägen i HornarydÅker man Silkesvägen genom Hornaryds industriområde tänker man inte på att det förut har varit en by med gårdar, jordbruk och ängar med betande kor där det idag finns industribyggnader och lastbilstransporter. En remsa av det gamla finns dock kvar med gården Lillegård, där man kan ana gamla byn Hornaryd.

En mangårdsbyggnad finns kvar samt några mindre stugor och uthus.Den här veckan håller de äldsta husen på att rivas. Jag vet inte varför. Ska det bli industritomt här också? Det är inget jättebra läge mitt bland industrierna, men nu försvinner en bit av Värnamos historia. Jag hoppas att den är dokumenterad på annat håll.

Visserligen var byggnaderna bedagade och troligen inte värda att renoveras, men var vackra och hade en historia. Nu är de jämnade med marken.

Sommaren är här!Det var småkallt och regnigt och jag for iväg till Italien. När jag kom hem var det högsommar och Liljan sprutade vatten.


RSS 2.0