Värnamobloggen var bortrest ett tagJag missade fyrverkeriet som hyllade Värnamos 90 år som stad.

Just då var jag i Italien, men kom hem för att hinna med i alla fall en älgkebab innan vagnen försvann från stan.

Där jag befann mig var det också marknad, men med försäljning av kapris, pepparfrukter, oliver, lakrits i stora block och annat som aldrig setts på en marknad i Värnamo.Marknadsstånden var inte heller lika.Och det var varmare, både i vattnet och luften.


Snuvad på älgkebab


Vad har hänt? Något saknas i bilden?Den wokade älgen är borta!!

"Den populära rätten wookad älgkött i pitabröd kommer räcka alla dagarna i år, lovar säljarna." Så säger man till varnamo.nu. Så det kan ju inte vara på grund av köttbrist de var borta från Värnamodagarna på lördagen. Tog brödet slut? Fick de regnvatten i dressingen? Kommer de tillbaka nästa år?


Värnamodagarna är i full gångNär det är Värnamodagarna gillar vi att dricka öl i plastglas, sjunga med i gamla låtar och äta älgkebab. Helst samtidigt.Till och med utsocknes dras till begivenheterna i Värnamo de här festliga dagarna. Gnosjö kommun representerades i kväll av dessa två glada herrar.

Det är bara början på Värnamodagarna; kalaset fortsätter fredag och lördag med avslutning på söndag förmiddag.

Snart dags för Värnamodagarna!Snart är det dags! Värnamodagarna går av stapeln under tiden 24 - 29 augusti. Alltså redan på tisdag! Klicka på länken och läs programmet - mycket är sig likt från tidigare år, och varför ändra ett vinnande koncept?

Några ändringar har dock gjorts. Vi får i år gå till Bruno Mathsons plats för att köpa älgkebab, belgiska våfflor och stekt strömming. Start för maten är det på onsdagen. På Åbron blir det också tält, för bl a modeshow.

Dessutom kommer Värnamos 90 år som stad firas. Det görs med tal, fyrverkeri och stadsvandring mm. Det känns inte så jättefestligt, men man samlar väl sig till 100-årsjubileet.
Värnamobor i luften

Plötsligt en kväll i juli hörs det ett susande i luften och en luftballong far fram från Rörstorpshållet mot Apladalen.Tonårston från Värnamo Konfektion

 

På 1960-talet fanns tidningen "Tonårston" som gavs ut av företaget Värnamo Konfektion med direktör Karl-Gustaf Danås i spetsen.

För att få veta lite mer om klädtillverkaren sökte jag på internet efter information. Jag fick bl a veta, att Östen Warnerbring 1962 spelat in en reklamlåt för Värnamo Konfektion och - hör och häpna - baksidan på singeln var en låt med Beatles, "I Found A New Baby". Vad skulle man inte ge för den skivan idag?

Mycket mer vet jag inte om klädtillverkaren, mer än att lokalerna fanns på Jönköpingsvägen och att de gav ut den tidning som jag hade turen att hitta på en loppis. Kanske läsekretsen av denna blogg har upplysningar?

Tidningen är riktad till ungdomliga läsare och innehåller reklam från företag som Gyllene Gripen (skor) och Club 33 (charterresor).

Dessutom kan man läsa i mitt nr 1 från 1963 modereportage från Paris, restips samt en brevlåda, där en "Birgitta" svarar på frågor från läsekretsen.

Till denna brevlåda återkommer jag i ett annat inlägg!

 

 

Se så snyggt klädd man kan vara på teparty, med kläder från Värnamo Konfektion!


I kvarteret BautastenenDetta var tydligen en svår bildgåta; rätt svar har inte kommit till varnamobloggen@gmail.com. Kanske har ni haft annat att tänka på som bad, gräsklippning och cykelturer i det fina sommarvädret?

Rätt svar är att stenen står vid Västra skolan, vid den fina porten mot viaduktsidan - den gamla huvudingången.Detta är en så kallad bautasten, vilken gett namn åt kvarteret

RSS 2.0