Värnamodagarna i full gång!

 
Det går ju inte att ha ett småsurt inlägg om en missad wokad älg-kebab överst när solen skiner och Värnamodagarna pågår för fullt. Dessutom är jag redo för min fjärde nämnda maträtt om en stund.
 
Längst kö är det till Balders Inns servering på "Matkulturella torget" i stark konkurrens av vagnen med indiska rätter. Jag blev utlovad att köttet inte skulle "ta slut", utan att de kommer att finnas kvar hela dagen idag också. Det måste vara åtskilliga kilo kött de wokar de här dagarna!
 
I kväll kommer det säkert att bli tryck på ölserveringen när åldersgränsspärrarna satts upp, inträdet betalats och musiken drar igång vid kl 20.
 
 
 

Tips till älgkebabätare

Passa på att äta älgkebab före lördagen nu på Värnamodagarna! Balders Inn kommer nämligen att i år igen delta i den stora jakt- och fiskemässan i Bosjökloster lördag och söndag.
 
Se här min besvikelse för förra årets missade delikatesser: "Den försvunna älgkebaben".
 
Vad som händer i övrigt under Värnamodagarna kan man se på arrangörens hemsida.
 
 
 
 

Biograf i Värnamo!

Vi åt lunch på Lilla Krogen, förlåt, Rosegarden Supreme (när ska man lära sig?) i går med utsikt mot biograf Metropol där skylten så sorgligt nu fattas. Men nu var det spännande aktiviteter vid biografentrén:
 
 
Ställningar för hantverkare som behövde komma högt upp och nya filmaffischer.
 
 
Det jobbades intensivt både utvändigt och invändigt. Jag fick veta att det blir filmpremiär på Värnamos "nya" biograf redan i kväll! Man kan läsa mer och även boka biljetter via deras hemsida.
 
 
Efter en stund var skylten uppsatt, och nog ser det ut som om det åter blir en neonskylt utanför ingången till bion.
 
 
 

Bilder från Timjan

 
Lite mer än halvvägs till Vrigstad kan man svänga till vänster mot Flahult och efter ett par kilometer genom granskogen hamnar på på Café Timjan. Kafeet med örtagård har vuxit till att idag även innehålla restaurang i det gamla militärförrådet, växthus och utomhusgrill.
 
Det känns nästan osannolikt att man mitt i skogen kan stiga in i en lokal med ladhögt i tak och vackert inredd.
 
 
 
 
Den fredagskvällen jag var där erbjöds grillbuffé. Kocken stod vid utegrillen och höll kött, korv och fisk varmt. Maten smakade bra, men den största upplevelsen var restaurangen.
 
 
 
Toaletten hade en fin talgoxetapet.
 
 
 
 
 
 
Gamla originella tavlor, prydnadssaker och möbler skapar stämning i lokalen.
 
Maten smakade bra, och det gjorde inte så mycket att kocken var lite oerfaren i sin yrkesutövning.
 
 
 

Mitt blandband 4

"Home Again" med Michael Kiwanuka:
 
 

RSS 2.0