Midsommarafton i Värnamo

Det är midsommarafton. Det är riskgrupp. Det är önskan om att göra nåt. Något midsommaraktigt. Det blir fika i Apladalen.Soligt och varmt, bord i skuggan vid Kaffestugan.
 
Men någon bild på midsommarstång blir det inte, för det fanns ingen. På gräsytan framför scenen brukar finnas en ståtlig stång, inburen och rest av av folkdanslaget till spelmansmusik. Att själva firandet var inställt visste jag, men att vår fina park och samlingsplats för oss som inte kan och vill ta sig till andra platser inte hade rest symbolen för årets största firande, det hade jag inte trott.
 
Jag förstår att folkdanslaget inte ville åta sig det uppdraget - om det nu var så - men någon parkansvarig kunde väl kommit på idén? Det var som om att det inte skulle stå någon julgran på torget bara för att dansen var inställd (vi får väl se framåt advent...).
 
Därför blir det ingen bild på midsommarstång, men jag visar en våffla med sylt och grädde.
 
 
Den och kaffet smakade bra och sällskapet var trevligt, men det var på håret att jag gick miste om fikat också. Nu kommer vi till nästa klagovisa.
 
Kaffestugan i Apladalen har öppet till kl 17. Alla dagar nu i sommar, inga undantag, ingen avvikande skyltning på plats heller. Kl 15.30 beställer jag kaffe och våffla i luckan och får ett tvekande svar. "Nja, vi håller på att stänga nu... det har varit så lite folk i dag så vi tänkte stänga tidigare." Ett sådant påstående får det att brinna till i huvudet på mig, men jag behärskar mig. Servitrisen kollar med köket och jo, ok, vi kan bli serverade. Då. Jag som jobbat med service i så många år, bl a haft butik. Hur skulle det sett ut om jag stängt tidigare för att det inte varit så många kunder en dag?
 
Jag hade tänkt fika i lugn och ro och fortsätta med en glass till påtåren. Men det frestade inte längre när servitriserna jäktade runt bland borden och plockade bort blommorna, frågade flera gånger om de "fick ta disken" innan vi druckit ur kaffekopparna.
 
Sen stängde de och folk som kom en halvtimme före aviserad stängningstid fick vända om, snuvade på fika och glass.
 
 
Jag älskar Apladalen och att Kaffestugan finns. Det är en fantastiskt fin tillgång för värnamobor och besökare. Men somliga bör skärpa sig.
 
 
 

Ny entré till Apladalen

Det har varit bestämt sedan 1996 att det ska bli en ny entré till Apladalen. Nu verkar det vara nåt på gång.
 
 
Jag vet inte om det är den här gångstigen som går rakt upp i en stolpe som ska användas...
 
 
utan tror att vägen ska ledas via en uppförsbacke till närmare Marknadsstugan.
 
 
 
Jag som gillar att se lite gammalt och förfallet i stadsmiljöer hoppas att de här uthusen ska få vara kvar.
 
 

RSS 2.0