Bildgåta nr 6 2010

Vi sticker väl emellan med en bildgåta, det var ett tag sedan:Var finns det här konstverket?

Lägenheter i KarlsdalNästa byggprojekt som kommer att uppmärksammas - efter de som byggs på Vråen och på början av Jönköpingsvägen - är det område med lägenheter som kommer att byggas på Karlsdal.

Stans bästa läge med nära till centrum och Apladalen, lugnt område. Som om det inte räckte tänker byggfirman bygga en pool på gården för de boende och jag är en som kommer att avundsjukt snegla in över staketet. Fast jag har ju Värnamobadet! För att bada där behöver jag inte satsa nästan en miljon kr...

Två tredjedelar av lägenheterna är redan bokade. På hemsidan ser man inte vad de kommer att kosta, men motsvarande nybyggnation i Växjö handlade om 800 000 - 900 000 kr för en trerumslägenhet.

Ännu står de gamla växthusen kvar och är vackert bedagade byggnader. Mer bilder kommer i nästa inlägg!

Lediga bostäder i VärnamoDet är inte bara i kvarteret Håven i Värnamo som det byggs för fullt och snart är klart för inflyttning!I Apladalen har småfåglarna fått chans till nya fräscha bostäder."Nybyggd enrumslägenhet i söderläge uthyres kostnadsfritt till par som är redo att bilda familj och gillar att bo trångt."

Svar på bildgåta nr 5 2010Visst var det en svårlöst bildgåta?

Inte har jag heller tidigare tänkt på den här entrébelysningen på Sporthallen.Bildgåta nr 5 2010

De här snygga lamporna, som känns lite jugendinspirerade, sitter vid porten till en välkänd byggnad. Vilken?

Fika på ArabustaVi satt länge och fikade på Arabusta i torsdags eftermiddag. Cappuccino, grillad macka med sallad, och chokladpraliner till efterrätt.Gummistolen NON från Källemo är snygg och passar i den i övrigt trendiga miljön bland kaffemaskiner och pastasallader.Det är roligt att Arabusta finns i Värnamo. Det behövs som komplement till de traditionella fiken och lunchrestaurangerna! Stället är inte enbart ett mat- och kaffeställe; det är även en delikatessbutik där man kan köpa italienska specialiteter som pasta, biscotti, ostar och charkuterier.Konst hos 331 WernamoTill och med den 5 april är det konstutställning hos 331 Wernamo. De har sin lokal på Postgatan; strax nedanför gamla posthuset vid järnvägsstationen.

Det är några unga konstnärer som visar tavlor i olika tekniker. Mycket spännande och intressanta verk av de fem i konstgruppen Vår Era. Fotot visar "Rebel" av Anton Svensson och är målad i akryl på duk.Påsk i Värnamo

I stället för att titta ner i marken på fulsnön och ishalkan vågar man numera titta upp på påskpynt i träden och leta efter nya bildgåtor.Längs med Storgatsbacken hänger det fjädrar och påskkärringar i träden och påskliljorna slår ut för fullt i vårsolen.

RSS 2.0