Det var en eftermiddag i Dannäs...


Chief Inspector Barnaby och hans medhjälpare tog en paus från spaningsarbetet i Våffelcaféet. När de studerade menyn stod det klart för dem - det var här den mördade hade befunnit sig under gårdagen innan han gick sitt grymma öde till mötes! I magsäcken hade man funnit en osannolik kombination av fläsk, våffla, kardemumma och polkagris. Nu kunde de konstatera att han hade suttit här och mumsat i sig en fläskvåffla, en kardemummadito och avrundat med en polkabrownie. Vem hade lurpassat på honom för att stöta en vass skärva av ett kaffefat i hans bröst?


Vad var det för en blå bil med flak som stod parkerad vid kyrkogården på andra sidan vägen? Hade den någon anknytning till brottet? På det flaket kunde kroppen ha transporterats...


Det gick rykten om att dådet kunde ha koppling till Palmemordet, men Barnaby var skeptisk.


De här kängorna som var upphittade vid fyndplatsen tillhörde helt klart mördaren, och misstankarna riktade sig mot någon bland konstnärerna som ställde ut i IOGT-NTO-lokalen.

Nej - det har inte begåtts ett mord i Dannäs. Det var bara min fantasi som skenade iväg i slutet av maj när Dannäs bjöd in till Vårfröjd.

Men skulle den engelska tv-serien "Morden i Midsomer" överföras till svenska förhållanden så vore Dannäs en lämplig plats. I byn finns kyrka, två kaféer, småföretagare, konstutställningar, fiske mm. Den här dagen kunde man som i de engelska tv-serierna provsmaka bakverk, se artister på scen i en kaféträdgård, träffa hantverkare av olika slag. Man går på grusvägar och rufsiga gräsmattor och tar genvägen över kyrkogården. Som gjort för mrs Barnaby att finna en mystiskt avliden person på Arabustas vind.

Men solen sken, vi såg på konst av bl a Truls Wallin och Jörgen Kvick och kaffekoppssamlingen i Våffelcaféet användes enbart till att dricka ur.Dagen avslutades med att reggaebandet Partiet spelade i Arabustas trädgård.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0