I woke up this morning in Värnamo

Han såg chockad ut, Matti Norlin, där han satt på scenkanten och hade sålt slut på sina cd-skivor. Scenen var tillfälligt uppbyggd i biblioteket i Värnamo, i kulturhuset Cupolen. Platsen för spelningen var precis där scenen var förr, när vi var och dansade på Folkan till alla tänkbara dansband på 1970-talet. Nu är lokalerna ombyggda sedan många år till i huvudsak ett fint bibliotek. Där arrangerar kulturförvaltningen i samarbete med Smålands musik och teater, Musikens vänner och Medborgarskolan en musikcaféserie. För dagen var scenen alltså inne i biblioteket och den ena gråhåriga tanten och farbrodern efter den andra satte sig för att lyssna på "en av landets intressantaste tolkare av den tidiga bluesen", som det står i hans presentation. Och som han spelade!

Kanske att han var lite tveksam i början; lokalen, publiken, antalet, söndagseftermiddag i småstad. Men han lyste upp mer och mer för han fick direkt respons - vi blev helt fascinerade av hans musikalitet, sången och framför allt gitarrspelet. Var det ett helt bluesband på scenen? Nej, det var Matti Norlin och en enda gitarr och en stamplåda. Så suveränt bra!

Det blev kö till skivförsäljningen efteråt och han fick med sig beställningar hem. Kanske hade han inte väntat sig långa applåder, extranummer och ovationer.



Här är hans hemsida!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0