EWÅ i VärnamoLampan på bilden är en av de som tillverkades på EWÅ Värnamo Armaturfabrik på 1950-talet och senare.

Jag efterlyser mer information om EWÅ för att hjälpa min bloggvän Femtiotalsjakten, som skrivit så fint om Värnamo vid tidigare tillfällen. Klicka på länkarna och se hur intressant vår stad är för folk ända borta i Stockholm!

Min lampa har fint sällskap av min glasögonsamling. De blå hade äldsta syrran på 1960-talet, de röda hittade jag i en särskild lanthandel och de runda är min farmors. Hon hade säkerligen samma under större delen av 1900-talet.

Så kära läsekrets, allt om EWÅ är av intresse!

Kommentarer
Postat av: Johan Fägerskiöld

EWÅ hittade jag på en annan plats på nätet, en inredningssida som var väldigt trevlig. De nämnde att Armaturfabriken startades i nybyggda lokaler av Erik Wärnå som drev fabriken fram till 1975 då han sålde den, och året efter gick köparen i konkurs. Byggnaderna bevaras av kulturhistoriskt intresse. Det hjälper att leta på EWÅ Lampor. De är hemskt fina de där lamporna, bra kvalite och man undrar varför sådana verksamheter någonsin behöver läggas ned. Han var allt duktig, Erik!

2015-03-01 @ 15:40:26
Postat av: Karin Wärnå Rydell

Såg inlägget på bloggen ang EWÅ lamporna, så roligt att du gillar lamporna Johan Fägerskiöld. Eric Wärnå var min pappa och han och mamma arbetade mycket med EWÅ. De hade också duktiga medarbetare. När jag växte upp var jag ofta med pappa och lämnade varor hos kunder, det var speciellt. Hälsningar Karin Wärnå Rydell

2015-08-18 @ 20:50:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0