Det porlade på Centralplan i lördags



Det porlade så vackert på stan i lördags. Det var Karneval och här i centrum i stan var det sång och musik, dans och om inte knivkastning så i alla fall chokladhjul. Det är ju så festligt och kontinentalt att dricka starköl utomhus, så puben hade fått tillstånd att ha utskänkning 25 meter från sin ordinarie uteservering. Lite mer centralt, liksom. Det var en inhängnad med bord och långbänkar där snålblåsten drev in genom gallerväggarna och hang-aroundsen (tonåringarna) kunde beskåda vuxenlivet på nära håll.

Vad händer när man har druckit ett par öl? Jo, naturbehoven trycker på. Vanligtvis går då både män och kvinnor till därför avsedd inrättning, utom när det är utomhusöl. Då står herrarna ogenerat i portar och prång och buskar och är naturliga. Kvinnor drar sig undan eller håller sig helt enkelt. Kanske smiter in på något öppet näringsställe och nyttjar deras faciliteter.



För att koncentrera herrpinkandet till ett ställe, hade den här statyn ställts upp, vilken visade sig inte vara en staty utan en bekvämlighetsinrättning för män. Jag vet inte var de tvättade händerna efteråt och inte heller vad som var ordnat för damer. Men porlade gjorde det. Mitt i centrum i grupper om fyra vid vårt nya konstverk "Pinkholken".

Jag föredrar fontänen Liljans porlande och plaskande, när nu den sätts igång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0