En dag på High Chaparral

Vill man inte ta med bilen när man ska till High Chaparral, kan man ta bussen i stället.Den går från stationen och kostar 20 kr för en enkel resa. Tider hittar man på HC:s hemsida, och de är precis lagom för att man inte ska behöva kliva upp i ottan eller komma hem i sena kvällen med övertrötta barn.

Vi var åtta resenärer i bussen, så det var ingen trängsel. Är man invånare i kringliggande kommuner går man in gratis och behöver därmed inte betala entréavgiften på 160 kr. Ett genidrag - snål smålänning som man är har man inte lust att åka dit tillsammans med släkt och vänner varje år de kommer på besök. Men går man in gratis hänger man ju med. Dock finns det inget som är gratis här i världen, allt har sitt pris. Så pengarna lägger man i stället på tåget, glass, öl, hamburgare, kaffe med våffla, middag på Dilligensen... och har därmed bidragit med mer än om man inte åkt dit alls.

Man får vara klädd hur man vill, men många gör allt för att smälta in i miljön:En del är anställda och får lön för att svettas i kostymen varma sommardagar, medan andra köper hattar, stövlar, hölster mm till glädje för oss andra som får en större upplevelse av westernstaden.

Åker man buss kan man ta en öl till mackan.Efter showen är man ganska varm och trött och då är det inte dumt med kaffe och våffla i skuggan under ett träd vid Kristinastugan.Som vuxen blir man utmattad av värmen, sorlet och vandrandet, men barnen orkar några rundor på Tivolit!Sen är det bara att ta bussen hem igen, duscha av sig dammet och sätta sig på balkongen med fötterna högt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0