SAM-huset i VärnamoEn bloggbekant, "Femtiotalsjakten", besökte Värnamo nyss (klicka på namnet och läs det fina inlägget om vår stad!).

Jag har lovat att berätta för henne om huset ovan, det som vi i Värnamo kallar SAM-huset. Förr gjorde vi det i alla fall, nu vet jag inte om det har något namn. SAM står för Svenska Alliansmissionen och de tre bokstäverna fanns tidigare högt upp på den högra vita gaveln.

Byggnaden på Pilgatan 3 uppfördes 1960 och ritades av värnamoarkitekten Ludvig Seda. Där hade Alliansförsamlingen sina lokaler fram till 1988, när den nya Allianskyrkan stod klar där den finns idag vid Jönköpingsvägen/Norra Salutorget.Många mins säkert Ungdomshemmet, som bland annat hade kaffeservering i den lokalen man ser till vänster på andra våningen, med stora fönster. Ett trevligt fik som passade bra att gå till när man skulle vänta på bussen. Det allra bästa var deras servering på taket. Den hette Regnbågen (med en neonskylt i form av en regnbåge) och var öppen på sommaren. Vilken utsikt det var där! Man tog hissen upp och kunde välja mellan att sitta under tak eller öppet.

Resten av huset innehåller lägenheter, förutom gatuplanet, där det funnits butiker som inramningsaffär, galleri mm.

Ett av Värnamos snyggaste hus!
Kommentarer
Postat av: Libby

Tack! Länkar direkt!

2010-07-30 @ 09:53:23
Postat av: Libby

Ps. Kolla min blogg nu. Kopiera bilden på vykortet om du vill.

2010-07-30 @ 16:34:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0