Värnamo Nyheter sätter läsarna på plats

Värnamo Nyheter visar vad de tycker om sina läsare:



Kanske en och annan satte morgongröten i vrångstrupen i tisdags när man fick en koröv i ansiktet på första uppslaget och bästa nyhetsplats i tidningen. Kons tunga som skulle vara huvusaken i bilden kom i skymundan och kunde varit brun - om nu kotungor räcker så långt. Så nu vet vi hur en ko ser ut i arslet. Tack för det Värnamo Nyheter!

I tidningen har det annars mest handlat om Alice Bah Kuhnkes krönika förra lördagen, där hon säger att Rydaholm är "en gudsförgäten liten håla" och jämför med Horda som verkar vara paradiset på jorden. Där bor hennes föräldrar, "mina tokiga föräldrar", som hon skriver och jag frågar mig, som även insändarskribenten Herbert Johansson gör: "Hur tokiga är de?" Hon lovar att de bjuder på middag om man flyttar till Horda. Men vågar man bege sig hem till dem?

Reaktionerna har varit starka - med VN:s mått mätt rena insändarstormen - och Alice har nu stött sig både med rydaholmare och hordabor, de som bor i Horda är nämligen hänvisade till grannorten för att handla, gå till tandläkaren, besöka distriktsvården mm.

Att spela på gamla tiders grannfejder är lite barnsligt, men har väl alltid funnits. Inte bara där, utan mellan Smålandsstenar och Skeppshult och Bredaryd och Lanna, för att nämna ett par exempel.

Jag gissar att vid nästa Rydaholmsdag/majtal eller annat tillfälle när bygdens kända dotter, tillika värnamoambassadör, kallas hem för att tala till folket, kommer att inleda med: "Förlåt, förlåt, förlåt, kära rydaholmare!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0